Izvor: Blic, 27.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dimitrije Davidović - večiti savremenik“

Povodom 220 godina od rođenja Dimitrija Davidovića, Udruženje novinara Srbije pokrenulo je projekat čiji je cilj da ovog velikog državnika što više približi javnosti i otrgne od zaborava. Projekat je nazvan „Dimitrije Davidović - večiti savremenik", a program aktivnosti je predstavljen na istoimenoj tribini koja je održana juče.

U sklopu ovog projekta biće izdato nekoliko knjiga i zbornika, organizovane tribine, manifestacije, konkursi... Promocija prve knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Hronika Udruženja novinara Srbije 1941-2006" zakazana je za danas u 11 sati u Resavskoj ulici 28 u Beogradu. Na istu adresu srednjoškolci zemunskih, kragujevačkih i smederevskih škola do 11. maja mogu da pošalju rad na temu „Dimitrije Davidović - Evropljanin u oslobođenoj Srbiji".

Tematski skup „Doprinos srpskog novinarstva razvoju demokratije - od Dimitrija Davidovića do danas" održaće se krajem aprila i na njemu će biti predstavljen osvrt na medije Miloševe i današnje Srbije. A pokrenuta je i inicijativa za uređenje Davidovićeve kuće u zemunskoj Glavnoj ulici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.