Izvor: TangoSix.rs, 14.Jun.2017, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diamond u saradnji sa kompanijom PIDSO razvio novu antenu za svoje avione specijalne namene

Dve austrijske visokotehnološke kompanije, proizvođač aviona Diamond Aircraft Industries GmbH i proizvođač antena PIDSO-Propagation Ideas & Solutions GmbH zajednički su razvili potpuno novo rešenje u sferi avionskih antena.
Po prvi put primanje signala u frekventnim opsezima S i C je kombinovano u samo jednoj anteni dok su do sada bile potrebne dve. Kompaniji Diamond Aircraft je bilo potrebno ovakvo rešenje za svoje avione specijalne namene DA42 MPP i >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << DA62 MPP a u firmi PIDSO je pronađen savršen partner za saradnju.
Alexander Hauthaler, Tehnički direktor za avione specijalne namene kompanije Diamond Aircraft Industries Austria izjavio je:
– Diamond Aircraft je dobro poznat po tehničkim finesama i inovacijama kako bi se našim klijentima ponudila najnovija tehnologija. Naročito brzo napreduje tehnologija komunikacije podacima. Zato smo počeli sa razvojem antene sa trostrukim frekventnim opsegom koja je dvostruko polarizovana i koja će odgovarati budućim zahtevima. Rešenje koje je stvoreno zajedno sa kompanijom PIDSO ima odlične performanse i karakteristike.-
PIDSO živi od maksime da svojim klijentima ponudi najbolje moguće antensko rešenje za njihove posebne zahteve konkretne primene kao i da, koliko je to moguće, zadrži niske direktne i indirektne troškove.
– Razvoj antene BLADE, koja je prilagođena potrebama kompanije Diamond Aircraft, je najbolji primer našeg načina rada. Dve odvojene antene su integrisane u samo jednom kućištu što je mnogo bolje za aerodinamiku aviona. Osim toga montaža originalne opreme kao i zamene se mogu uraditi za kraće vreme pošto se mora postaviti samo jedna antena – rekao je direktor prodaje firme PIDSO Mag. Armin Hirsch.
– Antena BLADE jasno pokazuje šta se može uraditi kada dve visokotehnološke kompanije rade zajedno. Dual polarizovana trostruka band antena sa integrisanom zaštitom od munja je dizajnirana specijalno za mrežne MIMO aplikacije. Ova tehnologija će ispuniti različite buduće potrebe kupca – dodaje generalni direktor PIDSO-a Dr. Christoph Kienmayer. – Saradnja sa Diamond Aircraft je uvek bila postavljana na najviši nivo i odvijala se u veoma dobroj atmosferi. Kvalitet rezultata govori sam za sebe.-
The post Diamond u saradnji sa kompanijom PIDSO razvio novu antenu za svoje avione specijalne namene appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.