Dezangažovana vojna poljska bolnica u Novom Pazaru

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2020, 17:33

Dezangažovana vojna poljska bolnica u Novom Pazaru

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas dezangažovanju vojne poljske bolnice u Novom Pazaru i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Doma zdravlja Sjenica, s obzirom na to da je epidemiološka situacija u tim gradovima znatno bolja u odnosu na prethodni period i da je pod kontrolom.
Vulin je naglasio da je Vojska Srbije učinila sve da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru smiri, ukazavši na to da su svi pripadnici vojnog zdravstva ispunjavali svoje zadatke, pomogli ljudima i ovde i na svim drugim mestima. Ja zaista delim ogromno osećanje ponosa sa svim pripadnicima Vojske i građanima Srbije kada vidimo kakve lekare, kakve sestre imamo u vojnom zdravstvu, rekao je Vulin i naglasio da je Vojska Srbije vojska svih građana. Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru pukovnik dr Predrag Krstić istakao je da su tokom 33 dana rada te bolnice uspešno zbrinuta 174 kovid pacijenta, kao i da smrtnih ishoda nije bilo. Sprovođenjem striktnih mera lične samozaštite i održavanjem fizičke distance postignut je cilj koji se ogleda u tome da nije bilo zaražavanja među medicinskim osobljem poljske bolnice, rekao je Krstić, zahvalivši čelim ljudima opština Novi Pazar i Sjenica, kao i zaposlenima u bolnicama u ta dva grada na izuzetnoj saradnji koju su pokazali za vreme rada vojne poljske bolnice. Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsad Đerlek rekao je da je pre mesec i po dana u Novom Pazaru proglašena ozbiljna epidemija i da je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije na njegovu molbu odmah reagovao. Sutradan je vojska došla, formirana je vojna bolnica i ispostavilo se da je to izuzetno dobar potez jer smo 8. jula imali 100 prijema za jednu noć i 78 pacijenata smo smestili u vojnu bolnicu, rekao je Đerlek i zahvalio vojsci u svoje i u ime svih zaposlenih Opšte bolnice Novi Pazar. Današnjoj aktivnosti u Novom Pazaru prisustvovali su i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević i zamenik komandanta Druge brigade kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Obeležen Dan roda rečnih jedinica VS i Rečne flotile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2020, 14:28

U kasarni "Aleksandar Belić" u Novom Sadu danas je obeležen Dan roda rečnih jedinica Vojske Srbije i Dan Rečne flotile Kopnene vojske, a svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović...Vulin je čestitao praznik pripadnicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.