Devojčicu povredio šarplaninac

Izvor: Politika, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčicu povredio šarplaninac

Valjevo – Devojčica Jelena Pavlović (6), iz Valjeva, preksinoć je ipak imale sreće. Na putu prema zabavnom parku, kod stare autobuske stanice, nju je napao ogromni šarplaninac, koji duže vreme luta gradom, nanevši joj pri tom teške telesne povrede.
Prilikom munjevitog i podmuklog napada šarlaninac je devojčicu oborio na trotoar i za nekoliko sekundi joj povredio gornju usnu, lice i glavu. Istom brzinom kojom je napao, pas je odustao od daljeg kidisanja i pobegao u nepoznatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pravcu i, kako smo saznali, komunalci mu još nisu ušli u trag. Devojčica je posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru bolnice u Valjevu puštena na kućnu negu. Bolji poznavaoci ove rase pasa kažu da je Jelena imala dosta sreće, jer opasni šarplaninci kada napadnu lako ne odustaju od žrtve. Inače, prema izjavi dežurnih sa infektivnog odeljenja ovdašnje bolnice, ovo je u poslednjih godinu dana njihova 41. intervencija na saniranju povreda od ujeda pasa lutalica.

B. N.

[objavljeno: 16.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.