Devojčica Iskra, prva beba rođena u Beogradu

Izvor: RTS, 01.Jan.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica Iskra, prva beba rođena u Beogradu

Prva beba u ovoj godini rođena je u Beogradu sekund iza ponoći u Klinici u Višegradskoj. Devojčica koja je došla na svet odmah iza ponoći zove se Iskra, rođena je prirodnim putem. Iskru i njenu mamu Milicu, kojoj je to drugo dete, u porodilištu je noćas obišao predsednik Srbije.
Beba je na rođenju je dobila ocenu deset. Prva beba u Novoj godini u Beogradu teška je a 3.610 grama i dugačka 50 centimera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsednik Aleksandar Vučić posetio je noćas malu Iskru i rekao da, kada se devojčica prva u godini rodi, to znači mir, sigurnost i stabilnost za celu zemlju.
Bebi i njenoj majci Milici Ivković poželeo je mnogo sreće i dobro zdravlje. Majci, koja ima i starijeg sina, poželeo je još dece, da budu živa i zdrava.
"Prelepa je Iskrs i vrlo sam srećan što sam mogao da vas obiđem noćas. Dobili ste anđela", kazao je predsednik presrećnoj majci.
Predsednik je istakao da nema ništa lepše od beba i da za njih, za decu i živimo.
On je ponovio da je rođenje male Iskre velika sreća i za našu zemlju.
Konstatovao je da beba ne plače i kazao da je "junakinja".
Porođaj je prošao prirodnim putem, ništa nije bilo namešteno i sve je prošlo dobro. Sledeće godine u isto vreme da opet budete prvi, a ja ću opet da dođem", kazao je on uručivši majci male Iskre poklon.
S predsednikom je bebu i majku u Višegradskoj obišao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a dežurni lekari potvrdili su da je porođaj prošao bez komplikacija.
Majka prve bebe, Milica je zahvalila medicinskom osoblju u "Višegradskoj", rekavši da su svi bili divni prema njoj. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvu bebu obišao Vučić

Izvor: Danas, 01.Jan.2019

Prva bebu u ovoj godini, rođenu u Beogradu, sekund iza ponoći u Klinici u Višegradskoj, devojčicu koja se zova se Iskra i njenu mamu Milicu, noćas su u porodilištu obišli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Članak Prvu bebu obišao Vučić se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.