Izvor: Danas, 20.Feb.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devedesetih poginulo 39 novinara

Od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše Jugoslavije je, prema podacima Udruženja novinara Srbije (UNS), poginulo 39 novinara koji su radili za medije iz Srbije, a nijedan slučaj još nije rasvetljen, rečeno je juče na skupu u organizaciji UNS, sa kojeg je upućen apel tužilaštvima regiona da se ti zločini konačno istraže. Na skupu „Ubistva novinara 1991-2001: ratni zločin ili profesionalni hazard?“ objavljeni su podaci o ubistvima, otmicama i nestanku novinara do kojih je UNS došao kroz istraživanje, i evidentirano je 37 slučajeva i dva novootkrivena, prenosi FoNet.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Pravda bez sponzora

Izvor: Politika, 21.Feb.2014, 23:01

Od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše Jugoslavije poginulo je 39 novinara koji su radili za medije iz Srbije.Nijedan od tih slučajeva nije do kraja rasvetljen, iako je Srbija jedina od zemalja nastalih na ruševinama bivše Jugoslavije, koja uz redovne organe krivičnog gonjenja ima i specijalizovanu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.