Detonacija u Rakovici, goreli pesticidi!

Izvor: Mondo, 13.Avg.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detonacija u Rakovici, goreli pesticidi!

Oko 17 sati došlo je do detonacije i požara u reciklažnom centru firme "Miteko" u opštini Rakovica u kom nije bilo povređenih. Ekotoksikološka ekipa vrši merenja zagađenosti vazduha.

Foto: MONDO

U Ulici oslobođenja 39,  danas posle podne izbio je požar koji je ugašen, a povređenih nema. Požar je izbio u reciklažnom centru firme "Miteko", kompaniji koja se bavi zbrinjavanjem industrijskog i opasnog otpada.

U Rakovici se čula jaka detonacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i širio se gust i crni dim koji je uznemirio građane.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević rekao je za MONDO da su ekipe uprave vršile merenje zagađenja vazduha odmah posle požara i da nisu uočile povišene vrednosti.

Potom  je i ekotoksikološka ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje izašla na teren da ispita vazduh, ali da se rezultati tih analiza mogu očekivati tek sutra, pošto traju 24 sata.

Prema njegovim rečima, zapalilo se bure od oko 100 litara u skladištu.On je za Mondo potvrdio da je u pitanju pesticid.

Na pitanje da li je potrebno da građani Rakovice preduzmu nešto da bi se zaštitili, on je rekao da je požar bio manjeg obima, da je kratko trajao, da nema informacija da je bilo šta štetno po zdravlje ljudi, ali da je svakako potreban oprez.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.