Detalji ugovora Crne Gore i kompanije Bell za dva kupljena helikoptera Bell 505

Izvor: TangoSix.rs, 06.Jun.2020, 11:49

Detalji ugovora Crne Gore i kompanije Bell za dva kupljena helikoptera Bell 505

Nedelju dana nakon što je crnogorsko Ministarstvo odbrane medijima potvrdilo da se za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore (VVCG) nabavljaju laki višenamenski helikopteri Bell 505, kompanija Bell Textron saopštila je juče da je sa VVCG potpisan kupoprodajni ugovor za dve letelice ovog tipa koje će, kako je navedeno, služiti za obuku crnogorskih vojnih pilota.
Osim helikoptera, sporazumom je predviđeno da Bell u Francuskoj obezbedi obuku tri pilota, dok će u akademiji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Bell Training Academy Fort Worth, Teksas, biti obučeno i 8 pripadnika tehničkog sastava. Takođe saopšteno je i da će helikopteri biti isporučeni iz Bell-ovog servisnog centra koji se nalazi u Pragu.
– Ponosni smo što Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore pružamo izuzetne proizvode i usluge. Bell 505 fenomenalna letelica za obuku novih vojnih pilota – rekao je Dankan Van De Velde, glavni rukovodilac Bell-a za Evropu i Rusiju. On se zahvalio VVCG na tome što nastavlja da uvećava svoju flotu helikopterima Bell i dodao da će Bell 505 biti odlična dopuna njegovom programu.
Predstavnik VVCG pukovnik Nenad Pavlović izjavio je da su oni ponosni što imaju najnoviji vojni helikopter za obuku Bell 505 koji je opremljen najnovijom tehnologijom u regionu Balkana.
– Ove letelice će našim pilotima omogućiti da bolje obavljaju svoje zadatke iz oblasti javne beszbednosti kao i druge misije, i da pomognu u zaštiti naših građana – dodao je pukovnik Pavlović.
Povratak kompanije Bell na tržište bivše Jugoslavije / Foto: Bell Helikopteri Bell 505 biće proizvedeni u kompaniji Bell Textron Canada odnosno u njenom pogonu u Mirabelu, Kvebek. Ovu prodaju je omogućila Kanadska komercijalna korporacija (CCC – Canadian Commercial Corporation) putem ugovora sklopljenog između vlada.
Iz kompanije Bell navode da model Bell 505 Jet Ranger X nastavlja da ima veliki uspeh u Evropi i ostalim delovima sveta. U helikopteru se nalazi visokotehnološka pilotska kabina prilagodljivog dizajna koja letelicu čini izuzetno konkurentnom što se tiče troškova, ujedno i sposobnu za bilo koji izazov. Sa integrisanom najnovijim paketom avionike Garmin i dvokanalnim sistemom kontrole motora FADEC (Full Authority Digital Engine Control), letelica pruža povećanu situacionu svest i bezbednost, omogućavajući pilotima da se usredsrede na obuku.
Sa brzinom od 232 km/h i korisnim teretom od 680 kg, Bell 505 je konstruisan da bude bezdedan i lak za letenje pružajući značajnu korist klijentu. Konstrukcija letelice koja je osmišljena po želji i potrebi kupca, u prvi plan stavlja bezbednost, karakteristike i pristupačnost, spajajući proverene sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim modernim dizajnom.
The post Detalji ugovora Crne Gore i kompanije Bell za dva kupljena helikoptera Bell 505 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.