Izvor: B92, 24.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo pčela uginuo od bolesti

Bor -- Dva od sedam uzoraka uginulih pčela u okolini Bora pokazala su da je uzrok smrti bolest pčela nozemoza.

Direktor Veterinarskog instituta u Zaječaru Zoran Marinković izjavio je Beti da su od sedam uzetih uzoraka dva pokazala prisustvo bolesti, ali da će ostali biti poslati na VMA ili Poljoprivredni fakultet, kako bi se uradile toksikološke analize.

Protekle nedelje se u selima Mali i Veliki Krivelj kod Bora dogodio pomor pčela i tom prilikom opustošeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je oko pet stotina košnica.

Seljaci su sumnjali da je krivac za pomor insekata gas iz pogona borske Topionice bakra, ali su u tom preduzeću to demantovali, uz obrazloženje da je topljena kvalitetna sirovina i ponuđena je na uvid analiza kvaliteta prerađenog koncentrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.