Izvor: RTS, 08.Jul.2022, 18:54

Demanti povodom tekstova na portalu Nova S o kvizu „Slagalica“

Urednik TV Slagalice Zoran M. Marković uputio je demanti direktoru i glavnom i odgovornom uredniku portala Nova S Mihailu Jovićeviću povodom tekstova o kvizu „Slagalica“.
Direktoru i glavnom i odgovornom uredniku Mihailu Jovićeviću,
Nekoliko tekstova koji su objavljeni na vašem portalu o kvizu TV Slagalica su ispod svakog nivoa i mogu se protumačiti kao zlonamerni.
Poslednji je slučaj u tekstu „Slagalice, sedi, jedan: Gramatička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << greška koja bode oči“ (https://nova.rs/magazin/lifestyle/slagalice-sedi-jedan-gramaticka-greska-koja-bode-oci/), gde se uredništvu i supervizorima zamera na nemaru i nestručnosti, iako je u pitanju upravo neznanje vaše novinarke.
Da se konsultovala sa vašim lektorima, a nadam se da ih imate, oni bi joj sigurno rekli da tu nema nikakve gramatičke greške.
Takođe i u tekstu u kome je označeno kao sporno pitanje "MOŽE DA BUDE SUNCE ILI MESEC", gde je odgovor PLANETA, takođe je zlonamerno protumačeno pitanje, jer nije rečeno da "JESTE", nego upravo kako i piše "MOŽE", a može u astrologiji, gde su Sunce i Mesec upravo planete...
Autori pitanja nisu dužni da obrazlažu svako pitanje koje se postavi u kvizu iako to često čine upravo zbog manje upućenih gledalaca.
Razumemo vašu potrebu da pišete o najgledanijoj televizijskoj emisiji u Srbiji, ali ne razumemo potrebu da se emisija koja ima veliki ugled i tradiciju unižava lažnim optužbama.
Ovakvim pisanjem samo radite protiv sopstvenog ugleda ali to je vaša stvar, na nama je samo da vam skrenemo pažnju na nekorektan odnos.
Za početak, najmanje što možete da uradite je da objavite demanti.
Zoran M. Marković, urednik TV Slagalice

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.