Izvor: B92, 07.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta poklonila za sigurnu kuću

Beograd -- Kompanija "Delta Holding" poklonila je 20 hiljada evra za akciju izgradnje sigurne kuće, koju je pokrenuo B92.

Sa ovom donacijom prikupljeno je već više od polovine sredstava potrebnih da se izgradi prva kuća koja će moći da primi 30 žrtava nasilja u porodici.

Potpredsednica "Delta holdinga" Milka Forcan kaže da je nasilje u porodici jedan od najtežih oblika nasilja jer ostavlja trajne posledice i da je zato potrebno da svi daju doprinos kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ova pojava suzbila.

"Kada smo čuli za inicijativu B92 vrlo brzo smo doneli odluku da se u ovo uključimo. Mogu da najavim da ćemo u narednom periodu proširiti aktivnosti u oblasti socijalnog i humanog rada i da spremamo i individualne projekte. Mislim da sve kompanije, institucije i pojednici koji su u prilici, treba da daju sopstveni doprinos i da pokušamo da ove teške probleme u društvu bar ublažimo", rekla je Forcanova.

Direktor B92 Veran Matić ističe da je potpredsednica "Delta holdinga" bila jedna od prvih koja je prepoznala problem i poželela da se uključi u akciju, tako da je lako postignut dogovor o donaciji.

"Sada je i kraj poslovne godine i mislim da sve velike kompanije koja ozbiljno razmišlja o tome šta može da pruži kao korist ovoj zajednici, sigurno razmišljaju o nekoj sličnoj akciji. Ovo je jedna od mogućih. Na žalost, u našoj zemlji ima mnogo problema i prostora za slične akcije, tako da je na svakom da se opredeli za neku od tih akcija", rekao je Matić.

B92 sutra će i zvanično obavestiti javnost koliko je novca do sada prikupljeno i koji su sledeći koraci u akciji izgradnje Sigurne kuće. U međuvremenu, svi korisnici Telenorove mreže koji žele da nam pomognu, mogu da pozovu humanitarni broj 063/9765 i daju svoju donaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.