Delove Srbije pogodilo olujno nevreme, padao krupan grad

Izvor: RTS, 19.Maj.2020, 17:16

Delove Srbije pogodilo olujno nevreme, padao krupan grad

Neke delove Srbije pogodilo je olujno nevreme, praćeno krupnim gradom koji je načinio štetu na usevima, objektima i putevima. Na snazi je narandžasto meteorološko upozorenje.
Studenicu i okolinu pogodilo je olujno nevreme nešto pre 15 časova. Grad veličine oraha padao je petnaestak minuta i naneo štetu na usevima, voćnjacima, baštama i makadamskim putevima.

Predsednik Mesne zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Studenica Dragan Jevremović kaže da je, prema podacima meteorološke stanice u tom mestu, za nepun sat vremena palo 39 litara kiše po kvadratnom metru.

Kratkotrajan ali krupan grad padao je u Sjenici. Meštani kažu da je bio veličine kestena i lešnika. 
U selu Bagatiće na Pešteri najviše oštećenja bilo je na krovovima i automobilima. Bilo je manjih oštećenja i u ostatku opštine Sjenica. 
Velika materijalna šteta načinjena je i na voćnjacima i zasadima u selu Gnjilanica u opštini Raška.  
Kiša praćena olujnim vetrom na Goliji donela je i grad. Prema rečima meštana Dajića Brda, Devića i Pridvorice, grad je bio redak ali izuzetno krupan. 

Oštetio je rodne grane u nekim zasadima maline, ali je veću štetu napravio na seoskim putevima. 
Nevreme praćeno kišom, gradom i olujnim vetrom zahvatilo je područje Kruševca, Opštine Aleksandrovac i dela Trstenika.
Štetu su pretrpeli usevi, voćnjaci, vinogradi, oštećeni su automobili, fasade. Protivgradana odbrana je dejstvovala bez prestanka čime je šteta donekle ublažena.
Ranije danas je RHMZ upozorio na kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Danas i sutra je na snazi narandžasto meteorološko upozorenje.   

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.