Izvor: Blic, 05.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delićemo poslove, ne otkaze

Doprinose na plate isplaćujemo na vreme. Za sve radnike koji putuju obezbedili smo besplatan autobuski prevoz. Prosek plata je iznad opštinskog. Obučili smo 77 nezaposlenih sa biroa rada i 53 od njih zaposlili, a obuća proizvedena u toku obuke podeljena je deci iz socijalno ugroženih porodica, priča za „Blic nedelje" Srđan Pavlović, vlasnik i direktor „Obuće Pavle" iz Bele Palanke.

Fabrika dečje obuće sa stotinu zaposlenih naju­spešnija je firma u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je među poslednjima po platama u Srbiji (prosek 12.0000).

– Imamo kooperante u Knjaževcu i Vranju i izuzetno dobru saradnju s Fondom za razvoj Srbije, Agencijom za promociju i pospešivanje izvoza SIEPA, Agencijom za mala i srednja preduzeća, Agencijom za osiguranje izvoza AOFI – kaže generalni menadžer fabrike Bojana Stojanović.

Srđan Pavlović dodaje da „Obuća Pavle" pomaže u svim prilikama lokalnoj zajednici, vodi brigu o zaposlenima, ali i o kupcima i dobavljačima. Povremeno sponzorišu sportske i kulturne manifestacije, pomažu licima ometenim u razvoju.

Pavlović je, inače, prošle godine proglašen za preduzetnika godine za 2007. u izboru „Blica" i Banke Inteza.

– Ta nagrada je podrazumevala i novčani deo od 30.000 evra namenjen za proširenje kapaciteta. U fazi smo izgradnje proizvodno-magacinskog objekta. Biće gotov do kraja ove godine. Planirali smo da zaposlimo još 55 radnika. U međuvremenu je polovina već zaposlena, a ove godine ćemo primiti još dvadesetak radnika – kaže menadžer Bojana Stojanović.

„Obuća Pavle" pravi kvalitetnu i zdravu dečju obuću. Materijal i đonovi su od prirodnog materijala i vodi se računa o anatomskom ulošku. Polovina proizvodnje izvozi se u zemlje bivše SFRJ. Prošle godine je izvoz bio oko milion evra, a ove godine očekuju isto toliko. Očekuju i da dobiju status „pretežnog izvoznika", a to konkretno znači da će 70 odsto proizvodnje plasirati na inostrana tržišta ne samo u susednim zemljama, nego i u zemljama Evropske unije.

Nagrada Privredne komore pored sertifikata znači i mogućnost da obuću o trošku Komore izlažu na jednom od međunarodnih sajmova obuće.

Nagrada i na etiketi

Srđan Pavlović dobitnik je i ovogodišnje nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji malih i srednjih preduzeća koju dodeljuje Privredna komora Srbije, pa će ta „kvalifikacija" ubuduće krasiti i logo firme „Obuća Pavle".

Stipendije za modelare

Ove godine planiramo stipendiranje modelara dizajnera. To je deficitaran kadar u obućarskoj industriji. U ovom trenutku italijanskim stilistima plaćamo velike honorare za njihove usluge. Stipendiranjem nekoliko studenata dobićemo neophodan kadar – kaže Bojana Stojanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.