Dekani i rektori nisu državni funkcioneri

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekani i rektori nisu državni funkcioneri

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević izjavio je da je na današnjoj sednici Senata univerizeta veliku pažnju izazvala informacija da dekani, prodekani, rektori i prorektori treba da podnesu imovinske karte Agenciji za borbu protiv korupcije do 31. januara.

"Nema tu šta da se krije, zna se kolike su plate na fakultetima i univerzitetu, ali problem je u postupku, svrstani smo u kategoriju kojoj ne pripadamo, jer mi nismo državni funkcioneri", rekao je Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novinarima posle sednice Senta.

Dekani, prodekani, rektori, prorektori biraju se na fakultetu, odnosno na univerzitetu, kazao je on, podsetivši da su plate profesora u Evropi 4.000, 5.000 evra, a u Srbiji pet puta manje, uz evantulano autorski honorar.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.