Izvor: B92, 07.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečje odeljenje u očajnom stanju

Zaječar -- Zbog lošeg stanja u kojem se nalazi, zgrada dečjeg odeljenja u zaječarskoj bolnici rizično je mesto za pacijente i zaposlene.

Nedavno je u prostoriji gde su se nalazile tri bebe pala zapaljena neonka, ali srećom niko nije povređen. Zgrada dečjeg odeljenja u zaječarskoj bolnici urušava se zbog sleganja terena. Na zidovima su se pojavile pukotine koje ugrožavaju instalacije. Deo prizemlja više se ne koristi.

Stručnjaci su procenili da je ostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgrade bezbedan, ali, nedavno je u ambulanti zapaljena neonka izazvala požar. Bojana Cokić, bivša načelnica odeljenja pedijatrije kaže: "Tri oca su gasila požar. Razmišljali smo šta može da se desi sa instalacijama, sa bocama sa kiseonikom, a tri bebe su bile ovde. Dok smo mi iznosili bebe u rukama mogle su da budu i opečene. Plamen je kuljao".

Lekarka Cokić kaže da već šest godina upozorava upravu bolnice i Ministarstvo zdravlja na stanje u kojem se nalazi dečje odeljenje, ali da se do sada nije reagovalo. Zamenik direktora Zdravstvenog centra dr Milinko Nikolić kaže da je obezbeđen kredit i da će uskoro početi sanacija te i drugih oštećenih. zgrada.

Bojana Cokić nedavno je smenjena sa mesta načelnika dečjeg odeljenja. Ona smatra da je kažnjena zbog toga što je javno kritikovala upravu bolnice i ministarstvo. Dr Milinko Nikolić kaze da je smenjena jer je ona sama ranije podnela zahtev za smenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.