Izvor: B92, 03.Avg.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci je važno poverenje

Beograd -- "Hajde da razgovaramo", slogan je SOS dečje linije, koja je za pet godina primila više od 50 hiljada poziva i dostupna je 24 sata deci i omladini Srbije.

Osim deci, ova linija otvorena je i za odrasle koji su zabrinuti za svoju decu.

Pod okriljem Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine i Ministarstva rada i socijalne politike, SOS dečja linija je na usluzi deci i mladima koji žele da podele svoje probleme, strahove ili možda radosti, a nemaju nikoga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bliskog kome mogu da se obrate.

Deca često imaju problem da razgovaraju odmah i kao i da podele svoje probleme s nepoznatima. Ponekad im je potrebno malo više vremena da se opuste i osećaju sigurno.

Osnovno načelo i princip prema kome ova linija funkcioniše jeste poverljivost. Savetnici slušaju o problemima, pokušavaju da pomognu nekada razgovorom, nekada savetom, a princip poverljivosti narušavaju samo u slučajevima izričite opasnosti.

Ovaj servis postoji i radi već pet godina i za to vreme primljeno je preko 50 000 poziva.

Ono na šta se posebno ponosi ekipa SOS dečje linije jeste članstvo u svetskoj mreži dečjih linija, koje im omogućava stalno dopunjavanje neophog znanja iz oblasti brige i zaštite dece.

Pozivi SOS dečjoj liniji mogući su sa svih halo govornica i fiksnih telefona Srbije, a svi pozivi su besplatni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odmor za decu iz Zvečanske

Izvor: RTV Pink, 03.Avg.2010

. . . U turističkom naselju "Slovenska plaža" u Budvi narednih sedam dana boraviće 91 dete uzrasta od sedam do 20 godina iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske, saopšteno je danas iz Hotelske grupe "Budvanska rivijera". .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.