Deci dali bajate vakcine

Izvor: Glas javnosti, 20.Feb.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci dali bajate vakcine

SMEDEREVO - Sedamnaestoro učenika petog razreda Osnovne škole "Svetitelj Sava" iz Drugovca kod Smedereva primilo je vakcine protiv malih boginja, zauški i rubeola, bez znanja roditelja. Takođe, najmanje tri vakcine su bile sa isteklim rokom trajanja, kaže za Glas Dragan Pantić, otac jednog učenika.

Vrlo je verovatno da roditelji ne bi ni saznali da su im deca vakcinisana da se sin našeg sagovornika nije telefonom čuo sa roditeljima.

- Sin nas je zvao i rekao nam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je primio vakcinu. Premda nismo bili obavešteni da se sprema vakcinacija, moja supruga odmah je otišla do škole. Tu je zatekla doktorku smederevskog Doma zdravlja "Sveti Luka" i dve sestre, koje su uporno odbijale da joj daju prazne ampule kako bi proverila šta je dato deci. Ipak, na njeno insistiranje uzela je tri prazne bočice. Bila je šokirana kada je videla da je na sve tri istekao rok trajanja u novembru prošle godine - priča naš sagovornik.

Dodaje da su medicinari bili odlučni u nameri da im ne dozvole da uzmu ostale prazne ampule.

- Tri prazne vakcine bile su sa isteklim rokom. Ostale nismo dobili, a mogu da pretpostavim zašto su bili odlučni da nam ne daju. Da je moja supruga došla tri minuta kasnije, ne bi se znalo ni za jednu ampulu sa isteklim rokom - ogorčen je Dragan Pantić.

On dodaje da su potom pozvali direktora, koji im je, posle kraćeg ubeđivanja, spustio slušalicu. Na školski telefoni danas se niko nije javljao, a direktor Milosav Ilić je juče rekao za RTS da su ga o vakcinaciji obavestili iz Doma zdravlja telefonom, ali ne i pismeno.

- Oni su rekli da su poslali dopis još prošlog četvrtka. Rekao sam da ga nismo dobili, možda zbog praznika, ali da ga za svaki slučaj pošalju faksom da bi smo mogli svoj deo posla da obavimo - tvrdi Milosav Ilić.

U Domu zdravlja uveravaju da vakcina nije štetna, ali ne znaju koja su deca primila vakcinu sa isteklim rokom trajanja i kako su se ti medikamenti pojavili.

- To je naš promašaj - priznaje direktorka Doma zdravlja u Smederevu Anđelka Arsenijević.

Sporne vakcine biće upućene na analizu, a protiv odgovornih će biti pokrenuta procedura odgovornosti.

Ko god da je uradio ovo sa vakcinisanjem dece u školi bez odobrenja roditelja (posebno kada su neke od tih vakcina sa isteklim rokom upotrebe), u svakoj normalnoj državi MORAO bi da ide u zatvor, i ne samo to. On bi morao da plati ogromno obeštećenje toj deci jer je trajno ugrozio njihovo zdravlje (autoimune bolesti u najavi)!

Odgovornost nadležnih ministara se podrazumeva (zdravstvo i obrazovanje)!!!

'' To je naš promašaj - priznaje direktorka Doma zdravlja u Smederevu Anđelka Arsenijević.

Sporne vakcine biće upućene na analizu, a protiv odgovornih će biti pokrenuta procedura odgovornosti.''-цитат.

Госпођо! за промашаје се одговара.

Па ако нема личне, моралне, одговорности, онда надлежни треба да реагују.

Директору школе и овој надобудној дати отказе. Отказе и крај. А не оно као са Парезановићком.

Ееееееееееееее!Народе мој.Па трчи и заокружи а они ће се после сами васпостављати, дивљати, зајебавати заокруживаче па и оне који нису учествовали.

Не! никад до трена када ћу моћи да заокружим број испред имена и презимена оног за кога у том тренутку сматрам је достојан посланика Народа, и да га већ наредног круга не заокружим.

А било је и тога.

A ko da poveruje da nije experiment za ispravnost vakcina, postali smo drustvo prevare i obmana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.