Izvor: RTS, 18.Avg.2022, 15:47

Deca iz sofijske bolnice prebačena u Tiršovu

Helikopterima i sanitetom, iz Bugarske je u Srbiju prebačeno je još dvoje dece, teško povređene u autobuskoj nesreći koja se dogodila u nedelju uveče.
Dva dečaka su nakon nesreće na auto-putu Trakija u Bugarskoj prebačena su u sofijsku bolnicu "Pirgov"

Kako je RTS-u potvrđeno u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, jedan dečak ima ozbiljnu neurotraumu.
Dečak trenutno nije na respiratoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << diše samostalno, ali je zbog teške povrede mozga, njegov oporavak neizvestan.
Drugi dečak ima višestruke povrede koštanog sistema i mekih tkiva, ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno.
U Tiršovoj se nalazi još šestoro dece povređene u toj nesreći koja su u ponedeljak prebačena u Beograd.
Direktor Tiršove, doktor Siniša Dučić rekao je za RTS da su i dalje u Dečjoj klinici jer im je neophodno svakodnevno previjanje, ali da je njihovo zdarvstveno stanje stabilno.
Jedno dete je otpušteno na kućno lečenje.
U nesreći na auto-putu Trakija 14. avgusta povređeno je 14 osoba, 12 dece i dvoje odraslih. Do nesreće je došlo kada je autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla iz Batajnice upao u jarak i prevrnuo se.
Sedmoro dece stiglo je u ponedeljak uveče u Srbiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.