Deca čekaju da grad zaposli 35 vaspitača

Izvor: Blic, 18.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca čekaju da grad zaposli 35 vaspitača

POŽAREVAC - Predškolska ustanova „Dr Ljubica Vrebalov’’ uputila je zvaničan dopis gradonačelniku Požarevca u kome traži da se zbog otvaranja dva vrtića u Požarevcu i Kostolcu u radni odnos primi još 35 novih radnika i to do septembra kada počinje školska godina jer trenutno na upis čeka 650 dece. Od lokalne samouprave još nisu dobili odgovor jer i ako Ministarstvo finansija dozvoli zapošljavanje, grad će morati da uradi rebalans budžeta kako bi obezbedio plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za ove radnike što je za sada neizvesno.

- Vrtić u Kostolcu treba još samo da se priključi na toplovod, svi poslovi na njemu su završeni a nabavljen je i inventar i tu će biti smeštene tri grupe sa oko 70 mališana. Udruženje Roma u Požarevcu u saradnji sa vladom Japana adaptira zgradu stare kasarne u kojoj će biti mesta za još tri nove grupe celodnevnog boravka a završen je tender za investiciju u Dečjem vrtiću '’Pčelica’’ gde do septembra treba da se okončaju poslovi i dobije prostor za smeštaj još tri grupe dece. Ukupno ćemo imati devet novih grupa i za rad sa njima potrebno je da uposlimo još 35 radnika Pitanje je da li u sadašnjim uslovima budžet grada može da isprati upošljavanje tolikog broja novih radnika - kaže Dragan Nikolić, direktor predškolske ustanove.

U gradskoj upravi potvrđeno je da je stigao dopis za upošljavanje novih radnika, ali da se o tom zahtevu na nadležnim organima još nije raspravljalo.

Zamenik predsednika gradonačelnika Požarevca Vukica Vasić smatra da je zahtev predškolske ustanove „Dr Ljubica Vrebalov” opravdan jer se radi o zapošljavanju novih radnika u već izgrađenim objektima.

- Po proceduri ovaj zahtev razmotriće Odeljenje za društvene delatnosti grada Požarevca i uputiti ga Gradskom veću koje donosi odluku i o tome obaveštava Ministarstvo finansija. Odobrenje o broju novih radnika donosi Ministarstvo, ali na osnovu sistematizacije koju je uradila Predškolska ustanova u Požarevcu. Novac za njihove plate ćemo naći, pa makar morali da uradimo rebalans budžeta - ističe Vasićeva.

U predškolskoj ustanovi, gde je u toku upis dece za pripremni predškolski program, završeno je prijavljivanje mališana za smeštaj u vrtićima za novu školsku godinu. Do sada je prijavljeno 521 dete, ali iako je rok istekao, prijave za upis i dalje stižu.

- Mislim da će na listi čekanja biti isti broj dece kao i lane kada ih je bilo 650. Sa otvaranjem ovih novih grupa u Kostolcu i Požarevcu očekujem da taj broj bude prepolovljen i da na listi čekanja bude nešto više od 300 mališana - napominje direktor Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.