Deca Evrope gosti Beograda

Izvor: B92, 01.Okt.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca Evrope gosti Beograda

Beograd -- Najveća i najstarija dečja međunarodna manifestacija "Radost Evrope" počela je na Trgu Republike, na kome su se danas okupila deca iz 20 evropskih zemalja.

Maštoviti kostimi i nasmejani mališani doneli su običaje i duh evropskih zemalja u našu prestonicu.

Kao i obično, i ovogodišnje dane "Radosti Evrope" obeležiće igra, pesma, drugarstvo i maštovito dečje stvaralaštvo.

Dok se orkestar pripremao, na Trg republike jedan po jedan počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su da stižu Hari Poter, kapetan Džek Sperou, princeze, veštice, čarobnice.

Plesačice iz Nemačke uvežbavale su svoju tačku, a njihovi domaćini ponosno su posmatrali svoje gošće.

"Uopšte nisu stidljive, komunikative su. Kako razgovarate? Pa na nemačkom".

"Ja sam domaćin Nemicama, zovem se Matej, maskirao sam se u Vojvođanina. Zašto Vojvođanin? Zato što je tema narodna nošnja, pa nisam mogao da smislim ništa bolje. Pokazaću im i moderni deo Beograda Ušće, ali i malo starije stvari kao što su spomenici, muzeji, kej".

Posle zagrevanja i proba, "Radost Evrope" mogla je da počne.

Razdragana karnevalska povorka krenula je u šetnju od Trga do Kalemegdanske tvrđave, a beogradski mališani su na zadatku da vršnjacima iz Evrope predstave rodni grad.

"Ovde uopšte nije dosadno, jako je zabavno."

"Mi ćemo ovde plesati, pevati, pokazaćemo šta znamo, može ko hoće da nam se pridruži."

"Sviđa mi se što će u karnevalu biti puno različitih zemalja i što će svi moći da se druže."

Tema ovogodišnjeg susreta dece Evrope nosi naziv "Knjige su prozor sveta", a najveći deo manifestacije održavaće se u prostorijama Dečjeg kulturnog centra, gde će gosti Beograda pokazivati svoje umetničke talente.

"To nije samo folklor i tradicionalna igra, kako su navikli ljudi kada pomisle na "Radost Evrope", dakle tu ima dosta i savremene igre, modernog baleta i naravno muzičkih numera", kaže organizatorka Ivana Teodorović.

Karneval, Susreti prijateljstva, Međunarodni likovni konkurs, zabavni program na Adi Ciganliji i na kraju Gala koncert u Sava centru samo su neki delovi programa koji u narednih pet dana čekaju ove razdragane mališane, a svoje slobodno vreme gosti iz Evrope provodiće kod vršnjaka iz Beograda što će, prema rečima mladih umetnika, ostati u posebnom sećanju svakoga od njih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena manifestacija "Radost Evrope" u Beogradu

Izvor: Blic, 01.Okt.2010

Tradicionalna, petodnevna dečja manifestacija "Radost Evrope", na kojoj učestvuju deca iz 20 evropskih država, počela je danas karnevalskom povorkom sa Trga Republike do Kalemegdana, gde je priređeno svečano otvaranje i zabavni program...Svečana povorka prodefilovala je Knez Mihailovom ulicom...

Nastavak na Blic...

Počela manifestacija „Radost Evrope"

Izvor: Press, 02.Okt.2010, 02:17

Tradicionalna, petodnevna dečja manifestacija „Radost Evrope", na kojoj učestvuju mališani iz 20 evropskih država, počela je juče karnevalskom povorkom od Trga Republike do Kalemegdana. Manifestaciju su svečano otvorili Mina Đurčin i njen deda...

Nastavak na Press...

Deca Evrope gosti Beograda

Izvor: Šumadija Press, 02.Okt.2010

Najveća i najstarija dečja međunarodna manifestacija "Radost Evrope" počela je na Trgu Republike, na kome su se danas okupila deca iz 20 evropskih zemalja.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.