Izvor: B92, 20.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Davanje krvi je važno"

Beograd -- Akciji "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv", pridružili su se dramaturg Dimitrije Vojnov i firma Egzit ver (Exit Wear).

"Ljudi uopšte ne znaju koliko je davanje krvi važno, a koliko je to, s druge strane, zaista nešto jednostavno, što ne oduzima mnogo vremena. Postoji jedna stvar u životu koju svi žele, a koja se, u stvari, ne može ničim kupiti. To je zdravlje", kaže Vojnov.

"A onda, kada si zdrav, kada se osećaš dobro, postoji mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da to podeliš s nekim drugim i da učiniš da neko drugi ozdravi i da mu bude bolje", kaže on.

Biljana Marković, iz firme Egzit ver, kaže da je ta firma rešila da se priključi akciji dobrovoljnog davanja krvi i apelovala je na sve građane da se jave i da daju krv. "Svaki davalac krvi dobiće jednu majicu od firme Exgzt ver", rekla je ona danas.

Akcija Instituta za transfuziju krvi i B92 svakodnevno se sprovodi u Beogradu, na Trgu Republike, i u mnogim gradovima u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.