Dani sjeničke pite povodom 762 godine postojanja varoši

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani sjeničke pite povodom 762 godine postojanja varoši

Koncertom sarajevske grupe “Hari Mata Hari”, smotrom folklornih grupa iz zemalja bivše Jugoslavije i tradicionalnom manifestacijom “Dani sjeničke pite”, Sjenica će obeležiće Dan opštine, odnosno 762 godine od prvog spominjanja u nekom istorijskom dokumentu.

- Ceo program počinje u petak zanimljivom trkom beba u Omladinskom parku, a biće nastavljen svečanom akademijom i koncertom mladih lokalnih muzičara. Glavni događaj biće nastup grupe “Hari Mata Hari”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon kojeg će biti priređen vatromet - kaže Mihailo Tripković, direktor Turističke organizacije Sjenice.

Obeležavanje Dana opštine nastavlja se u subotu kada će se publici predstaviti desetak folklornih ansambala iz Srbije i zemalja okruženja.

- Osim toga, sedmu godinu za redom organizovaćemo i Dan sjeničke pite na kojem će se nadmetati oko 150 učesnika sa tradicionalnim pitama i čuvenim sjeničkim sirom i drugim dodacima. Kulinarski žiri će imati težak zadatak, a za najbolje su spremljene vredne novčane nagrade: najbolja pita će dobiti 10.000 dinara, drugoplasirana 6.000, a trećeplasirana 4.000 dinara - kaže Tripković i dodaje da očekuje oko 15.000 posetilaca tokom ta dva dana.

Pored najumešnijih domaćica, opština će istim novčanim iznosima nagraditi i vlasnike najlepših sjeničkih bašta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sjenica u petak obeležava 762 godine postojanja

Izvor: Akter, 13.Avg.2015, 16:14

Opština Sjenica sutra će početi dvodnevnu proslavu 762 godine postojanja te opštine..Proslava će početi u petak u 18 sati svečanom akademijom u hotelu "Borići", kao i manifestacijom "Park otvorenog srca", koja u isto vreme počinje u Omladinskom parku...U subotu će biti održana gastronomska...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.