Danas veoma toplo, temperatura do 34 stepena

Izvor: Blic, 09.Jun.2010, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas veoma toplo, temperatura do 34 stepena

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom do 34 stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Ujutru će po kotlinama biti kratkotrajne magle. U toku dana biće sunčano i veoma toplo, uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 9 do 19, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U Beogradu će takođe biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće do 19, a najviša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dnevna 32 stepena.

Saveti Tuširajte se pre odlaska na spavanje, posle dolaska sa posla, iz grada, mesta za rekreaciju Redovno provetravajte prostorije, stavite zavese na prozore Na otvorenom prostoru nosite udobnu odeću od prirodnih materijala, zaštitite se šeširom Zaštitite kožu odgovarajućim kozmetičkim preparatima Uzimajte sva tri obroka redovno

Oprezno na vrućini

Da bi se lakše podnele vrućine, svim građanima, a posebno onima sa hroničnim bolestima, lekari preporučuju da imaju redovne obroke i to obavezan doručak, lagan ručak, laganu večeru i dve dnevne užine.

Takođe, tokom visokih temperatura izuzetno je važno piti dovoljno tečnosti jer organizmu tada najviše prija i pomaže pijaća voda.

Kod visokih temperatura odrasle zdrave osobe treba da unose od osam do deset čaša vode na dan, a oni koji se bave fizičkim aktivnostima ovoj količini treba da dodaju od jedne do tri čaše vode za svaki sat aktivnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.