Danas su Mladenci

Izvor: RTS, 22.Mar.2015, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas su Mladenci

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava praznik Mladenci u pomen na stradanje Svetih četrdeset mučenika sevastijskih.
Svi ovi mučenici bili su mladići, pa je narod taj dan uzeo kao praznik na koji mladi supružnici u domu primaju goste, a ovi im donose poklone i na taj način im pomažu na početku njihovog života u bračnoj zajednici.
Jedan od srpskih običaja na Mladence jeste i pravljenje kolača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji se zovu mladenčići.
Mladenci uvek padaju uz Časni post i zato svaka gozba koja se sprema ovog dana mora biti posna radi zdravlja i napretka dece mladih supružnika.
Praznik se smatra i početkom proleća.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danas su Mladenci

Izvor: Studio B, 22.Mar.2015

Svi ovi mučenici bili su mladići, pa je narod taj dan uzeo kao praznik na koji mladi supružnici u domu primaju goste, a ovi im donose poklone i na taj način im pomažu na početku njihovog života u bračnoj zajednici...Jedan od srpskih običaja na Mladence jeste i pravljenje kolača koji se zovu...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.