Izvor: Blic, 01.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas prijave za srednju školu

Danas prijave za srednju školu

BEOGRAD - Za učenike osmog razreda osnovnih škola u Srbiji juče je završena školska godina, a danas za njih počinje prijavljivanje za kvalifikacione ispite za upis u srednje škole. Prijavljivanje traje do 15. juna. Po prvi put ove godine đaci prijemne i klasifikacione ispite za upis u neku srednju školu polažu u svojim matičnim osnovnim školama. Kvalifikacioni ispit iz matematike održaće se 17. juna od 10 do 12 sati, a iz srpskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosno maternjeg jezika, 18. juna u isto vreme. Učenik na ispitu može da ostvari najviše 20 bodova po predmetu, a vrednuje se i uspeh iz šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole gde je ostvareni maksimum 60 bodova. Preliminarni rezultati klasifikacionih ispita biće poznati najkasnije 19. juna do sedam sati, a istog dana do 14 sati je rok za prigovore na rezultate ispita.

Konačna regionalna rang-lista trebalo bi da bude objavljena najkasnije 23. juna do sedam sati.

Nakon toga, 23 i 24. juna od 9 do 14 sati, đaci u svojim matičnim osnovnim školama podnose prijavu sa željama u koje srednje škole i smerove žele da se upišu. Lista želja učenika biće objavljena najkasnije 27. juna do sedam sati, a do 14 sati traje rok za prigovore.

Svi ovi podaci će biti kompjuterski obrađeni, pa će u skladu sa brojem bodova koje učenik nosi iz škole, brojem bodova sa prijemnog i listom želja svakog učenika biti formirana konačna rang-lista. Konačni raspored učenika po školama i obrazovnim profilima biće poznat i objavljen u matičnim školama do 30. juna u sedam sati.

Učenici koji su primljeni u neku srednju školu podnose originalna dokumenta za upis u školu u koju su raspoređeni i to 1. jula od 7 do 16 sati.

Spisak preostalih slobodnih mesta biće poznat 3. jula u sedam sati, a 5. jula objavljuju se podaci o naknadnom upisu koji se obavlja istog dana. S. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.