Danas najtopliji dan u 2011.

Izvor: B92, 23.Jun.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas najtopliji dan u 2011.

Beograd -- U Srbiji je danas najtopliji dan u ovoj godini, temperatura u pojedinim delovima Beograda dostigla i 37 stepeni Celzijusovih. Sutra stiže osveženje.

Tweet

Velike vrućine počele su još tokom prepodneva. Lekari preporučuju laganu odeću i hranu i dosta tečnosti.

Isto tako, važno je da se izbegne duže izlaganje Suncu zbog jakog ultraljubičastog zračenja.

Jara i zapara u centru grada na plus 37. Ko nije morao da izlazi, ostao je u rashlađenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanu ili kući. Velike vrućine izazivaju tegobe poput zamora pada koncentracije i glavobolje, a svi oni koji današnje obaveze nisu mogli da ostave za sutra - spas su našli u hladu, vodi, sladoledu, neki i u gradskim fontanama:

Užasno, idemo na Adu sad, Recept samo hladan peškir na telo i to je to.

Sladoled i puno vode, i eto tako.

Snalazim se nekako, kako znam i umem. Bazeni, Ada, hladna voda na glavu.

Velike vrućine ipak najviše pogađaju starije sugrađane i hronične bolesnike, pa kako kažu - napolje iz rashlađenih stanova izlaze samo ako moraju:

Minimum samo koliko baš mora da se obavi, inače u hladovinu i tako rashlađenje pod tušem, inače patim od pritiska visokog i malo od srca, ali sve u svemu prilagođavam.

Ja i ne idem vani mnogo, međeutim, velike su razlike u temperaturi u ovim trgovinama sa klimom i onih vani, i evo meni je to toplotni udar sad bio.

Osveženje, na sreću dolazi sutra, sa pljuskovima, a najviša dnevna temperatura biće i do 10 stepeni niža nego danas.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.