Danas je Ramazanski bajram

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 20.Sep.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Ramazanski bajram

Beograd -- Muslimanski vernici slave Ramazanski bajram. Predsednik Srbije Boris Tadić poželeo da praznik proslave u porodičnom okruženju, miru i radosti.

Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i glavni muftija mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić čestitali su vernicima praznik s porukom da je to dan u kojem muslimani šalju poruku mira, kao i da iz ramazanskog posta izvlače snagu i dobro prema svakom čoveku, ma gde se on nalazio i ma koje vere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio.

Poglavarima islamskih zajednica i muslimanskim vernicima praznik su čestitali takođe predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, ministar vera Bogoljub Šijaković, predsednik izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, predsednik pokrajinske skupštine Šandor Egereši, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i druge ličnosti.

Predsednik Tadić je čestitajući Ramazanski bajram muslimanskim vernicima poželeo da praznik proslave u porodičnom okruženju, u miru i radosti.

"Neka praznik koji dolazi bude ispunjen razumevanjem, poštovanjem i tolerancijom", poručio je predsednik Srbije u čestitki.

"Upućujem vam iskrene čestitke povodom velikog praznika, uz želje da ga provedete u miru i blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima. Neka vam praznični dani budu ispunjeni osećanjima međusobnog poštovanja, sloge i tolerancije", poručio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović uputila je čestitke muftiji beogradskom Muhamedu Jusufspahiću i svim građanima Srbije muslimanske veroispovesti.

"Imam posebno zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije koji su muslimanske veroispovesti, u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime, čestitam veliki praznik Ramazanski bajram”, poručila je predsednica parlamenta.

Ministar vera Bogoljub Šijaković čestitao je islamskim vernicima i velikodostojnicima u Srbiji veliki islamski praznik Ramazanski Bajram, saopštilo je Ministarstvo vera.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je danas čestitku muftiji Muhamedu Jusufspahiću povodom Ramazanskod bajrama, saopštila je Gradska uprava.

"Čestiti muftijo, Vama i svim Beograđanima muslimanske vere čestitam Ramazanski bajram sa željom da ga provedete u miru, zdravlju i sreći", navodi se u Đilasovoj čestitki.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.