Izvor: B92, 30.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žalosti u Ćupriji

Ćuprija -- U Ćupriji je proglašen Dan žalosti zbog pogibije četvorice speleologa, studenata Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.

Oni su u noći između subote i nedelje stradali u Ravaničkoj pećini kod Ćuprije. Istražni sudija Mirjana Vržina izjavila je da su speleolozi nastradali zbog velike koncentracije ugljen-monoksida i ugljen-dioksida u pećini.

Uzrok smrti utvrđen je na osnovu obdukcije i ispitivanja uzoraka vazduha sa mesta nesreće. Sudija kaže da će istražitelji ponovo izaći na mesto nesreće da bi utvrdili koju su zaštitnu opremu koristili nastradali speleolozi i koje su uređaje imali kod sebe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.