Izvor: B92, 26.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan podrške žrtvama torture

Priština -- Premijer Kosova Bajram Kosumi kaže da će se on i Vlada angažovati na zaštiti ljudskih prava i prevenciji torture.

Kosumi je u poruci povodom Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, koji se danas obeležava u svetu, naveo da će izvođenje počinilaca zločina pred lice pravde doprineti izgradnji pravne i demokratske države, a da će se on i Vlada Kosova angažovati protiv torture, na njenoj prevenciji i sprečavanju kršenja ljudskih prava.

"Zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pojedinačno moraju se angažovati pojedinci, civilno društvo, Vlada i mediji kako bi tortura bila iskorenjena, a žrtve torture rehabilitovane", naveo je Kosumi.

Rosin: Bitno rešiti konačan status

Prvi zamenik sefa UNMIK-a Lari Rosin izjavio je da bez rešavanja konačnog statusa Kosova mnoga značajna pitanja ne mogu biti potpuno rešena.

On je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, u Centru za rehabilitaciju žrtava torture u Pristini rekao da je značajno da Kosovo postigne svoj status, jer ima mnogo nerešenih pitanja i oblasti koji ne mogu biti rešeni sadašnjem periodu zakonskih nejasnoća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.