Dan planete Zemlje

Izvor: Kurir, 22.Apr.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan planete Zemlje

BEOGARD - U svetu se danas nizom manifestacija obeležava Dan planete Zemlje, 22. april, čiji je cilj da ljude podseti u kavom se stanju nalazi priroda planete na kojoj žive.

Praznik će biti obeležen u svetu, a i u Srbiji, nizom akcija usmerenih na upoznavanje građana s problemima s kojima se suočavaju ekosistemi, ali i zagađene urbane zone i načinom na koji se može poboljšati stanje životne sredine.

U Srbiji se peti put u čast Dana planete Zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << održava ekološki festival "Supernatural", koji će na beogradskoj Adi Huju okupiti ekologe i građane koje zanima žastita prirode. Dan planete Zemlje je ustanovljen 1970. godine u SAD, nakon ekološke akcije koja je održana tog dana. Praznik posvećen planeti u svetu se obeležava od 1992. godine, kada je na konferencije UN o životnoj sredini u Rio de Žanejru usklađen dugoročni program za promociju održivog razvoja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.