Damjanović ne ispunjavanja sanitarne uslove

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Damjanović" ne ispunjavanja sanitarne uslove

Nakon trećeg pregleda klanice "Damjanović" veterinarska inspekcija još jednom utvrdila nepravilnosti zbog kojih je proizvodnja i prerada mesa zabranjena.

Republička veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izvršila je juče proveru objekta Industrije mesa "Damjanović" u Mladenovcu, nakon zabrane rada zbog neispunjavanja propisanih veterinarsko-sanitarnih uslova.

Nakon pregleda objekta uočene su nepravilnosti na osnovu kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je nadležni inspektor izdao opravdano rešenje o zabrani proizvodnje i prerade mesa.

Veterinarska inspekcija je 13. januara donela rešenje o privremenom zatvaranju IM "Damjanović", kada je obustavljeno klanje i prerada mesa.

Prilikom vanredne kontrole objekta, inspekcija je 16. januara pronašla 864 kilograma pilećeg mesa bez propisane prateće veterinarsko-sanitarne dokumentacije a sa deklaracijom na portugalskom jeziku.

Pretpostavlja se da je pronađeno meso poreklom iz Brazila i da je u Industriju mesa "Damjanović" stiglo na nepoznat način iz Vranja, posle donetog rešenja o privremenom zatvaranju kalnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rešenje o zabrani rada industrije "Damjanović" opravdano

Izvor: Kurir, 23.Jan.2009

BEOGRAD, 23. januara (Tanjug) - Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je ponovnom proverom i uvidom u stanje Industrije mesa "Damjanović" u Mladenovcu utvrđeno da je rešenje o zabrani proizvodnje i prerade mesa u tom objektu doneto profesionalno i objektivno. Republička veterinarska inspekcija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.