Dačić otvorio novi pogon

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2012, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić otvorio novi pogon

BEOGRAD - Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" Sevojno pustila je danas u rad novi pogon za bojenje traka u koji je uloženo 17 miliona evra obeležavajući dan tog preduzeća i deset godina od uspešne privatizacije.

Direktor "Impol Sevala" Ninko Tešić rekao je da je fabrika sačuvala identitet kao prepoznatljiv prerađivač aluminijumskih proizvoda na svetskom tržištu, kao i da je posle privatizacije povećala proizvodnju i plate radnika.

Povodom deset godina od privatizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tešić je rekao da je fabrika imala sreću da je kupi kompanija iz njene branše, to jest "Impol" iz Slovenske Bistrice koji im je, kako je naveo, doneo stručnost i podršku banaka."Pokazatelj uspešnosti privatizacije je to što je u nju investirano 65 miliona evra u proteklih deset godina i što je proizvodnja povećana sa 13.600 tona u 2002. na 65.000 tona prošle godine", rekao je on.

Vrednost izvoza "Impol Sevala" Sevojno je prošle godine bila 101,3 miliona evra, a za prvih devet meseci ove godine 71,1 milion evra, rekao je direktor. Tešić je rekao da je fabrika posvećena radnicima. "Ne vredi nova oprema ako su radnici nezainteresovani i fabriku ne doživljavaju kao svoju", rekao je on.

U fabrici radi 700 ljudi, a zarade su od početka privatizacije u 2002. godini sa 264 evra mesečno povećane na 527 evra, rekao je Tešić. Predsednik Uprave "Impola" iz Slovenije Jernej Čokol rekao je na svečanosti da su pre deset godina u Sevojno došli sa poštenim namerama i da je zato privatizacija uspela.

Čokol je rekao da je kompanija pravovremeno reagovala na krizu i da je zadovoljna proizvodnjom u Sevojnu. Danas će fabriku za bojenje limova u "Impol Sevojno" obići premijer Srbije Ivica Dačić.

Ovo je prava vest.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

U novu liniju u „Impol sevalu” uloženo 17 miliona evra

Izvor: Politika, 27.Okt.2012

Sevojno – Jedna od najuspešnijih srpskih fabrika „Impol seval” – Sevojno, čija je vrednost godišnjeg izvoza (uglavnom na tržišta EU) premašila 100 miliona evra, napravila je još jedan poslovni iskorak: ovde je juče puštena u rad nova moderna linija za bojenje traka, investicija vredna...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.