Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uhapsiti one koji otpuštaju radnike

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da treba uhapsiti one koji su odgovorni za štrajkove u Srbiji, a ne one koji su sve izgubili u privatizaciji i nemaju drugog izbora osim da se za svoja prava bore protestom.

"Treba pohapsiti one koji su te radnike otpustili. Mi imamo razumevanja za one koji štrajkuju, jer su uglavnom njihovi razlozi opravdani, iako su, javni red i mir na prvom mestu, a zato se i trudimo da probleme nastale tokom demostracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i štrajkova rešavamo mirno", kazao je Dačić na proslavi 19. godišnjice osnivanja beogradskog odbora socijalista u Centru "Sava".

Lider SPS je dodao da će ta stranka nastaviti da se bori za socijalnu pravdu u Srbiji ukazavši da je cetralno pitanje da li će poreski sistem biti u korist najsiromašnijih građana ili onih "najbogatijih, koji su već opljačkali Srbiju".

"U Srbiji treba što pre započeti raspravu o pravima radnika, koja bi trebalo da budu u skladu sa standardima zapadne Evrope", istakao je Dačić, napomenuvši da SPS "nije kao oni, koji bi svima zabranili da štrajkuju".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.