Da li je moguće ne piti posle 22h?

Izvor: B92, 26.Apr.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je moguće ne piti posle 22h?

Beograd -- U Beogradu je u toku probni period odluke o zabrani kupovine alkohola nakon 22 sata.

Iako prodavci ne bi trebalo da prodaju piće u kasnim večernjim satima, pojedine trgovine se oglušavaju se o ovu odluku.

U Novom Sadu je potpuno drugačije - slična odluka proglašena je neustavnom nakon inicijative koju je podnelo Udruženje građana "Društvo trgovaca Novog Sada".

Sličan scenario trebalo bi da se dogodi i u glavnom gradu zbog ugrožavanja osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava građana, smatraju sudski stručnjaci.

Kada se donosila ova odluka, predstavnici vlasti u Beogradu imali su na umu smanjenje nemilih događaja koji su uzrokovani prekomernom upotrebom alkoholnih pića, te nisu imali u vidu da ovakva odluka nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Zvanično ova odluka trebalo bi da stupi na snagu početkom maja, pa od tada, kako sada stvari stoje, nema prodaje alkohola nakon 22 časa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.