Da li će zaposleni u državnim organima birati kada dolaze, a kada odlaze sa posla

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će zaposleni u državnim organima birati kada dolaze, a kada odlaze sa posla

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bojana Stanić kaže za RTS da uvođenje "kliznog" radnog vremena građani neće osetiti i da rukovodioci moraju da obezbede kontinuitet u radu u svakom trenutku.
Predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da državni organi uvedu "klizno" radno vreme, mnogi građani su shvatili kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogućnost da zaposleni mogu da biraju kada dolaze, a kada odlaze sa posla.

Međutim, Bojana Stanić je, gostujući u Beogradskoj hronici, istakla da to apsolutno nije tačno.
Objašnjava da Ministarstvo za rad, koje je već uvelo klizno radno vreme, radi od 07.30. do 15.30, ali da zaposleni mogu početi da rade pola sata ranije i isto toliko otići ranije sa posla.
Ako neka državna institucija želi da uvede klizno radno vreme, predlog mora da odobri Vlada, napominje državna sekretarka.
Što se tiče državnih ustanova koje rade sa strankama, Stanićeva naglašava da sve ostaje kao do sada, a građani to neće osetiti.
Objašnjava da rukovodioci užih organizacionih jedinica moraju da obezbede kontinuitet u radu u svakom trenutku.
Rukovodilac obezeđuje najviše izvršilaca onda kada ima najviše posla, napominje Stanićeva.
Stanićeva ističe da se uvođenjem kliznog radnog vremena ono prilagođava potrebama zaposlenih i potrebama posla, jer neki poslovi moraju da se obave nakon završetka radnog vremena.
Mogućnost "kliznog" radnog vremena postoji i za privatne firme, ukoliko to omogućava proizvodni proces, kaže državna sekretarka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.