DŽOLI TREVEL : ALANJA UMESTO ANTALIJE DAN PRE PUTA

Izvor: Kurir, 09.Sep.2010, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DŽOLI TREVEL" : ALANJA UMESTO ANTALIJE DAN PRE PUTA

BEOGRAD - Grupa turista koja je pre mesec dana uplatila agenciji "Džoli trevel" aranžman za Antaliju, dan pre putovanja je obaveštena da je destinacija promenjena.

Veče pred put iz agencije im je javljeno da se umesto u to turističko mesto putuje u Alanju, prenosi B92.

Posle afere sa turističkom agencijom "Konte" u kojoj su oštećeni brojni građani, i zatvaranja agencije "Es-Ti-Aj" i hapšenja njenog vlasnika, neprijatnost su pretrpeli i građani koji su u Tursku želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da otputuju preko agencije "Džoli trevel".

Jedan od putnika Miloš Dimitrijević kaže da on i njegova supruga nisu mogli da prihvate alternativu.

"Do sinoć nam nisu javili kada je let. U međuvremenu su jednom već menjali hotel i to smo prihvatili. Sinoć su nam ponudili hotel koji je 130 km dalje od aerodroma nego što nam je trebalo. Imamo malu bebu i to nije bilo moguće za nas”, kaže Miloš.

U "Džoli trevelu" za B92 su izjavili da je za promenu plana odgovoran partner iz Turske koji nije predvideo gužve koje se svake godine događaju u vreme Bajrama.

"Svaki hotelijer radi u svom interesu i nekada naprave više rezervacija nego što imaju kreveta i nadajući se da će biti donacija, prihvate sve rezervacije. U ovom slučaju, na našu žalost se desilo da smo bili prebukirani i dobili smo drugi hotel", kaže Boris Čuturić, generalni direktor "Džoli travela".

Međutim, ataše za turizam ambasade Turske Soner Šahin došao je do drugačijih saznanja.

"Kontaktirali smo hotel i tamo su nam rekli da rezervacije nikada nisu napravljene. Mi smo istražili situaciju i posle toga smo razgovarali sa direktorom Džolija. Pošto su prihvatili krivicu i obećali da će naći rešenje, ambasada će pratiti situaciju, ali se za sada nećemo žaliti Ministarstvu i inspekciji", kaže Soner Šahin, ataše za kulturu i turizam ambasade Turske.

U turističkoj inspekciji kažu da je ukoliko putnicima ne odgovara novi termin putovanja, agencija dužna da im u roku od 15 dana vrati novac.

"Turistička inspekcija započela je kontrolu i ako agencija ne vrati novac, inspekcija će preduzeti zakonom propisane mere. Podneće zahtev sudiji za prekršaje i inicijativu za oduzimanje licence", kaže Jelena Sladić Jakovljević iz turističke inspekcije.

Uz pomoć atašea turske ambasade jedna porodica će tokom dana otputovati u Antaliju. Ostali putnici, ukoliko prihvate, na put će krenuti sledeće nedelje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.