DRAGAŠ: MALINARI, NEĆE VAS BITI!

Izvor: Kurir, 11.Okt.2011, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAGAŠ: MALINARI, NEĆE VAS BITI!

ARILJE - Orhan se razbesneo! Nakon teksta koji je prekjuče objavljen u Kuriru pod naslovom „Orhan Dragaš huška malinare“, usledile su i prve pretnje.

ARILJE - Orhan se razbesneo!

Nakon teksta koji je prekjuče objavljen u Kuriru pod naslovom „Orhan Dragaš huška malinare“, usledile su i prve pretnje.

Poznati biznismen i direktor Međunarodnog instituta za bezbednost telefonom je zapretio predsedniku udruženja malinara „Vilamet“ Draganu Bogdanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer ga je optužio da stoji iza protesta malinara iz zapadne Srbije.

- Pozvao me je odmah po objavljivanju teksta i rekao da će doći u Arilje i da me posle toga neće biti - rekao je za Kurir vidno uznemireni Bogdanović. Kako kaže, to je bio tek početak:

- „Ko si ti da daješ izjave o meni i provlačiš me kroz medije?! Sutra ću da ti dođem tamo, pa ćeš da vidiš s kim imaš posla“, rekao mi je Dragaš preko telefona.

Malinar kaže da je pokušao da smiri situaciju i da je izneo svoje mišljenje, ali da Dragaš nije hteo da ga čuje.

- Rekao mi je da hoće da razgovara sa mnom, a ja stvarno ne znam o čemu, jer mu nikad u životu oči nisam video - navodi Bogdanović, koji, kako kaže, više nije siguran u svoju bezbednost.

Podsetimo, predsednik „Vilameta“ izjavio je da Orhan Dragaš i Zoran Dragišić, profesor Fakulteta za bezbednost i lider novoformirane stranke Radničko-seljački savez, stoje iza protesta Unije proizvođača malina i da njegovo mišljenje deli većina proizvođača ovog voća.

Nisam pretio

Orhan Dragaš potvrdio je za Kurir da je pozvao Dragana Bogdanovića, ali da mu nije uputi nikakve pretnje.

- Ja tog čoveka nisam ni poznavao pre nego što sam pročitao tekst u vašem listu. Bio sam šokiran i zblanut kad sam video šta ste napisali o meni. Kako ja mogu da nahuškam nekog ko traži svoja prava? Zbog neistina koje su iznete o meni, tužiću Bogdanovića i Kurir za klevetu - naveo je Dragaš i dodao da je u celu stvar umešan kao direktor instituta koji je angažovan da vrši bezbednosne procene tokom pravednih protesta malinara.

Pavić: Protivimo se protestu

Predsednik i osnivač užičkog udruženja malinara „Miker“ Borko Pavić kaže da se oni ograđuju od protesta, da su za mirno rešenje problema i razgovor s državom:

- Velika većina malinara nije za proteste. Iza mene je 1.000 ljudi koji su za mirno rešenje. Država čini sve da nam pomogne i zato smatram da su ovi pritisci na vlast nedopustivi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.