DOŠAO TRENUTAK ISTINE! Igor Jurić večeras saopštio građanima KONAČNU ODLUKU!

Izvor: BKTV News, 18.Okt.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOŠAO TRENUTAK ISTINE! Igor Jurić večeras saopštio građanima KONAČNU ODLUKU!

To je to. Građani Srbije su ovo godinama čekali.

Inicijativa za uvođenje kazne doživotnog zatvora, koju je početkom maja ove godine Narodnoj skupštini predala Fondacija "Tijana Jurić" počinje  da se realizuje u ponedeljak 23. oktobra.

Od tog dana  pa sve do 29. oktobra  građani će na nekoliko štandova u gradovima po Srbiji moći da potpišu peticiju. Očekuje se da će biti prikupljeno 500.000 potpisa da bi predlog izmene Krivičnog zakonika ušao u proceduru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Za predlog uvođenja novog člana u Krivični zakon Srbije, po kome bi ubice i silovatelji dece, maloletnika i bremenitih žena doživotno bili na robiji bez mogućnosti uslovnog otpusta, građani će moći da daju svoj potpis u više od 30 gradova širom Srbije.

Igor Jurić  kaže da je verovao da neće biti potrebe da, nakon što je 3. maja predsednici Skupštine Maji Gojković uručena inicijativa, još jednom ukazuje da je neophodno da se ubice dece doživotno sklone sa ulica, ali pošto se stiglo do peticije, smatra da sadašnji  i budući roditelji imaju priliku da podrže predlog koji treba da donese veliku promenu.

"Do danas nismo dobili odgovor od predsednice parlamenta, ali to nam je dalo još veću snagu da uspemo. U Beogradu će građani moći da potpišu peticiju na štandovima u Knez Mihailovoj, "Šopi Palilula", "Delta sitiju" u Novom Sadu na Trgu Slobode, Futoškoj pijaci , u Nišu u centru, u Subotici na Korzou i u naselju Prozivka, a na jedan dan nedeljno štandovi će biti i na subotičkom  buvljaku i Mlečnoj pijaci,a u Kikindi u Svetosavskoj 32, u Novom Pazaru kod Pečurke i u centru Gračanice ", objašnjava Jurić.

Spisak gradova i dalje nije konačan, sve će se znati u nedelju ili ponedeljak ujutru. Ono što je sigurno je da će se potpisi sakupljati i u mnogim manjim mestima gde neće biti štandova, već će volonteri ići od vrata do vrata.

"Veoma sam zahvalan i ponosan na sve ljude koji su se odazvali i koji žele da pomognu. Akciji se priključio veliki broj glumaca, muzičara, TV lica, sportista, među kojima su naši ambasadori, Jelena Tomašević, Olivera Kovaćević, Branisalv Lećić, Mašan Lekić, Dejan Petrović, Dragan Ilić i još mnogi koji će slati svoje video poruke tokom kampanje i na taj način pozivati ljude na akciju. Mislim da ćemo uz njihovu pomoć doći i do veće cifre od planirane", naglasio je Jurić.

Mnogo ljudi van granica naše zemlje se javilo da da svoj glas podrške, ali nažalost za sada peticija se može potpisati samo u okviru granica Srbije, tako što fizičko lice dođe i potpiše na licu mesta.

U ponedeljak, 30. oktobra biće saopšteni rezultati i konačan broj prikupljenih potpisa.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.