Izvor: B92, 14.Jun.2010, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DLFS: Lekari kao službena lica

Beograd -- Društvo lekara i farmaceuta Srbije predložilo Skupštini da izmeni Krivični zakon kako bi se strože kažnjavala lica koja fizički napadnu zaposlene u zdravstvu.

Društvo je predložilo da zaposleni u zdravstvu dobiju status službenog lica, čime bi se omogućilo strože kažnjavanje lica koja ih fizički napadnu.

"Do sada je bila praksa da se nasilnici, bez obzira na teške fizičke posledice, terete isključivo po prekršajnom zakonu, čija rešenja ne daju mogućnosti za adekvatno kažnjavanje", saopštilo je to Društvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Društvo lekara traži strožije kazne za napad na zaposlene u zdravstvu

Izvor: Blic, 14.Jun.2010

Društvo lekara i farmaceuta Srbije predložilo je danas Skupštini Srbije da izmeni Krivični zakon kako bi se strožije kažnjavala lica koja fizički napadnu zaposlene u zdravstvu za vreme obavljanja posla...Društvo je predložilo da zaposleni u zdravstvu dobiju status službenog lica, čime bi se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.