Izvor: Blic, 16.Sep.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECA DOŽIVELA UŽAS NA PUTU DO ŠKOLE Razjareni vuk pred mališanima zaklao svinju!

Šestogodišnji Aleksa Spasović i njegovi drugari Anđela (13) i Radoje (11) Tošić iz ivanjičkog sela Kovilje, na putu ka školi doživeli su pravi užas. Pred očima mališana razjareni vuk zaklao je svinju i otkinuo joj glavu.

Prestravljeni mališani uspeli su da pobegnu iza krivine seoskog puta i dozovu u pomoć roditelje. Kada je otac Vukoman Tošić sa komšijom stigao na lice mesta vuk je pobegao a deca su se tresla od straha.

- Ovo je stvarno katastrofa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Svaki dan nam deca pešače četiri kilometrima u jednom pravcu do škole kroz šumu, puta skoro da nema,rupe, kaljuga, užas. To je  pustinja nigde nema kuće, ni ljdi. Nema šta ih nije zadesilo. Viđali su tragove raznih životinja, gazili sneg do pojasa, zimus smo išli sa lopatama pravili prtinu kako bi se deca probila do škole. Ali ovo je stvarno previše. Vukova ima puno i postaju opasni. Spustili su se do sela. Danas je stvarno bila velika sreća da vuk nije krenuo na decu. Zamislite ovog dečaka koji je pošao u predškolsko, pa kako bi on pobegao? I moja deca su osnovci, ne želim da žive u strahu svaki dan kada krenu u školu. Ja se još  tresem od šoka, zamislite kako je njima- priča Vukoman dodajući da je danas sa decom otišao u  školu i ispričao sta se dogodilo.

- U školi su obećali da će napisati dopis nadležnima i kome sve  treba, da bi se našlo  rešenje za ovu decu. Najgore je što nemamo put i ne mogu kola ovuda da idu, jedva se probija” lada niva”. Ali neko rešenje mora da postoji, deca su to. Zvao sam i ove ljude iz Lovačkog udruženja da nam pomognu. Toliko sam uplašen za bezbednost dece da ne mogu mirno zaspati, niti smem da ih same u školu šaljem - kaže  nekadašnji poštar Vukoman koji odlično poznaje sve teškoće života u podjavorskom kraju.

Njegova ćerka Andjela Tošić najstarija je od tročlane družine koja svakodnevno pešači osam kilometara kako bi pohadjali nastavu.

- Teško je zimi jer sneg ume da napada preko noći pa ne možemo da se probijemo do škole. U jesen je još gore jer je put pun jaraka, rupa, blato je na svakom koraku, baš je nezgodno. I na sve to vidimo trgove divljih svinja, vukova, pa strahujemo kad god nešto šušne. A ja školu obožavam i ne želim da propustim ni dana - priča  Anđela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.