DAN VALJEVA BEZ AKADEMIJE Gradonačelnik Terzić se izvinio dr Đukanoviću što nije postao počasni građanin

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN VALJEVA BEZ AKADEMIJE Gradonačelnik Terzić se izvinio dr Đukanoviću što nije postao počasni građanin

Gradonačelnik Stanko Terzić izvinio se dr Bošku Đukanoviću i kandidatima za godišnje nagrade Valjeva koje danas nisu uručene jer “nije postojala politička volja”.

- Muči me to što nismo dodeli godišnje nagrade. Osećam i obavezu i dužnost da uputim izvinjenje svim kandidatima koji su predloženi za godišnje nagrade Valjeva, kao i dr Bošku Đukanoviću, koji je bio predložen za počasnog građanina Valjeva. Nadam se da će narednih godina ova nepravda biti ispravljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da će predloženi kandidati dobiti te nagrade, a mi se moramo truditi da se više ovakve stvari ne dešavaju - rekao je gradonačelnik Terzić (SPS).

Iako je predlog da smenjeni direktor Instituta “Dedinje” i jedan od vodećih evropskih kardiohirurga dobije najviše priznanje “prošao” gradsku komisiju za nagrade, potvrda toga nije obezbeđena na sednici Skupštine, pošto na zasedanju 4. marta nije bilo kvoruma.

U sali nisu pojavili odbornici SNS uz objašnjenje da im je “najvažniji posao prikupljanje potpisa za listu SNS - Aleksandar Vučić”, a izostali su i odbornici PUPS i SDPS koji su se, iako partneri SPS u vlasti, već “prešaltali” u koaliciju sa naprednjacima.

Nekoliko dana kasnije, u nastavku te sednice, Skupština je imala kvorum samo da izabere Gradsku izbornu komisiju, a onda su se odbornici razišli i krenuli u kampanju, tako da predlog da dr Boško Đukanović dobije zvanje počasnog Valjevca nije ni stigao na dnevni red. U paketu s njim, bez nagrada su ostali i drugi predloženi u nekoliko kategorija, od privrede do stvaralaštva učenika.

Dan Valjeva, umesto svečanom akademijom i dodelom nagrada zaslužnim pojedincima i organizacijama obeležen je tako što su uručene nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola. Po 30.000 dinara dobilo je 12 najboljih osnovaca, dok je šestoro srednjoškolaca nagrađeno sa po 40.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.