DA LI STE I VI MEĐU NJIMA: Ministarka upravo saopštila FRAPANTAN podatak koji pogađa TRI MILIONA građana SRBIJE!

Izvor: BKTV News, 27.Jan.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI STE I VI MEĐU NJIMA: Ministarka upravo saopštila FRAPANTAN podatak koji pogađa TRI MILIONA građana SRBIJE!

Da li je ovo moguće u 21. veku?

U Loznici je danas postavljena tabla s novim imenom ulice koja će nositi ime poznatog lozničkog novinara Božidara Kićovića, čime je započelo imenovanje 677 ulica u ovom gradu u okviru projekta adresnog registra.

Postavljanju table prisustvovala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je istakla da će kroz projekat adresnog registra više od tri miliona građana >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dobiti validnu adresu, sa ulicom i brojem, što će im olakšati svakodnevni život.

Ona je navela da će sve to biti realizovano bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta.

“Više od 3 miliona građana Srbije ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je 2,6 miliona građana prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice”, kazala je Mihajlović, saopšteno je iz kabineta.

Mihajlović je najavila da će u narednih godinu dana biti realizovan projekat adresnog registra, kojim će svako mesto u Srbiji dobiti naziv ulice i broj.

"To radimo zbog naših građana, s obzirom da milionima njih ništa ne može da se dostavi na adresu, jer je nemaju", rekla je Mihajlović.

Ona je objasila da je na osnovu evidencije ulica koju je uradio Republički geodetski zavod (RGZ), koji je zadužen da vodi adresni registar, Skupština Grada Loznice usvojila imena novih 677 ulica u kojima će 12.500 objekata dobiti kućni broj.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, zahvalio je Vladi Srbije na poverenju da Grad Loznica bude izabran kao pilot projekat za realizaciju nacionalnog projekta adresnog registra. On je rekao da će Loznica biti prvi grad u Srbiji u kojem će svi građani imati validnu adresu, sa ulicom i brojem, i naglasio da će najviše koristi od sprovođenja projekta adresnog registra imati građani.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.