Cvetković pustio u rad mobilni kamion-skener na Horgošu

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković pustio u rad mobilni kamion-skener na Horgošu

Premijer Srbije Mirko Cvetković pustio je u rad mobilni kamion-skener poslednje generacije na graničnom prelazu Horgoš i najavio nabavku 10 takvih uređaja koji će biti postavljeni na najprometnijim graničnim prelazima.

Čestitajući praznik -Dan uprave carina, 25. maj, pripadnicima te službe Ministarstva finansija, Cvetković je rekao da će, osim na najfrekventnijim graničnim prelazima, skeneri biti u upotrebi i na ostalom delu teritorije Srbije, što će omoguciti brže >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i sigurnije carinjenje na poslovima sprečavanja krijumčarenja i suzbijanja kriminala.

Skeneri poslednje generacije proizvedeni u Kini nabavljeni su zahvaljujući međudržavnom sporazumu sa tom zemljom, na osnovu koga je dobijen kredit od oko 30 miliona evra sa rokom otplate od 15 godina, grejs periodom od dve godine i godišnjom kamatom od tri odsto, precizirao je Cvetković u izjavi novinarima.

Predsednik Vlade Srbije je naglasio da je carinska služba veoma važan segment državne administracije u koju će država ulagati, pre svega u najmoderniju opremu za rad, kako bi ona bila efikasnija u obavljanju tog posla.

Ambasador NR Kine u Beogradu Vei Ðinhua naglasio je da bilateralna saradnja od danas ulazi u višu fazu, jer je Vlada Srbije prepoznala važnost uvođenja visokih tehnologija u svoj rad i razvoj zemlje.

Ambasador Djinhua je izrazio uverenje da će strateško partnerstvo dve zemlje koje je uspostavljeno 2009. godine dobiti novi zamah u bliskoj budućnosti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.