Izvor: B92, 01.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cveće za poginule u bombardovanju

Novi Sad -- Potpredsednik Skupštine Vojvodine Đorđe Bašić položio je cveće na spomenik kod Varadinskog mosta u Novom Sadu.

Time je obeležen 1. april 1999. godine kada je ovaj most srušen u NATO bombardovanju. Prilikom rušenja Varadinskog mosta, poginuo je mladić Oleg Nasov, koji se u trenutku bombardovanja, u 4.55 ujutro, nalazio na mostu. Tokom NATO bombardovanja, sva tri mosta preko Dunava u Novom Sadu bila su srušena, u aprilu 1999. godine.

Do postavljanja pontonskog mosta, septembra 1999. godine, građani glavnog grada Vojvodine između bačke i sremske strane grada prebacivali su se skelama i čamcima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.