Čuvaju „srpsko more“

Izvor: Glas javnosti, 11.Sep.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvaju „srpsko more“

VLASINA - Direktor JP Direkcija za izgradnju i uređenje građevinskog zemljišta u Surdulici Dragan Micić upozorava da vikendaši i krivolovci zadaju velike probleme rendžerima koji brinu o Vlasinskom jezeru, koje je Vlada Srbije proglasila za zaštićenim prirodno dobrom.

Micić ističe da, ipak, rendžeri i nadležni inspektori uspevaju da održe red na „srpskom moru“, kako žitelji zovu Vlasinsko jezero.

Za sanaciju 250.000 evra

Na Vlasini veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << problem predstavlja kanalizacija, koja je izgrađena 1991. ali nije u funkciji. Pripremljena je dokumentacija za sanaciju sistema i priobalja na Vlasini vredna 250.000 evra. Plan uređenja Vlasinskog jezera sa priobaljem pripremaju Surduličani i JP „Zavod za urbanizam“ iz Kruševca. Posebno poglavlje plana odnosi na uređenje Vlasine Rid, Vlasine Stojkovićeve i Vlasine Okruglice. Plan će biti gotovo do kraja godine, a radovi počinju na proleće.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.