Izvor: B92, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija: Protest protiv gašenja VMŠ

Ćuprija -- Na gradskom trgu u Ćupriji juče počeli protesti studenata Više medicinske škole, jer škola nije dobila akreditaciju za rad.

Protestu je prisustvovalo nekoliko stotina studenata i građana, koji su potpisivali peticiju za omogućavanje normalnog rada te škole. Štampan je i letak na kome piše da oko četiri hiljade studenata VMŠ-a neće dozvoliti gašenje škole. Prema rečima člana Protestnog odbora Bojana Radosavljevića, studenti će se i narednih dana u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 časova okupljati na gradskom trgu u Ćupriji.

"Izaći ćemo i ispred Skupštine sa dodatnom papirologijom, spremni smo na sve, vredi se boriti za našu školu", kaže Radosavljević.

Direktorka škole Svetlana Miljković kaže da će u zakonskom roku sigurno biti podneta žalba, i da od osam postojećih smerova škola ispunjava rad u nekoliko od njih. "Na osnovu našeg iskustva, imamo odličnu saradnju sa koledžom u Trondhajmu, koji već dve godine ima akreditaciju i koja radi po Bolonjskom procesu. Mi sa njima imamo specijalizaciju u oblasti brige o starima, sada završava prva generacija, i oni ne bi sarađivali sa nama da naši programi nisu valjani."

Koliki značaj Viša medicinska škola ima za Čupriju, pokazuje i to što je održana vanredna sednica Skupštine opštine, na kojoj je odlučeno da delegacija Skupštine opšine poseti Ministarstvo prosvete i predoči argumente za opstanak te škole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.