Izvor: RTV 5, 15.Jun.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno "brže" od pešaka (video)

Na semaforu kod pošte u Knjaževačkoj ulici zelenog svetlećeg pešaka crveni zameni za manje od deset sekundi. To nije dovoljno da se normalnim hodom pređu 4 saobraćajne trake ove ulice, kaže jedan stanovnik tog dela grada koji je želeo da ostane anoniman:
"Nema dovoljno vremena da stariji ljudi ili invalidi koji ovuda prolaze pređu ulicu. Molim nadležne da se na neki način reše ovaj problem."
Po saobraćajnim pravilima semafori se programiraju prema širini kolovoza. Računa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << se da se pešak kreće 1m/s, a zeleno svetlo tre ba da traje toliko da on tom brzinom pređe put između dva trotoara. Četiri trake, koliko ima Knjaževačka, široke su minimum 11 metara, što znači da će pešaci, čak iako krenu čim se zeleno "otvori"  za najmanje sekundu ipak biti prespori.
U tri pokušaja TV5 nije uspela da od Uprave za saobraćaj dobije komentar na ovu temu.
Crveno svetlo za pešake na ovom semaforu traje minut.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.