Crnoj Gori stiglo 60 tona pomoći iz Abu Dabija

Izvor: Blic, 22.Feb.2012, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnoj Gori stiglo 60 tona pomoći iz Abu Dabija

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata i organizacija Crvenog polumeseca te države uputili su 60 tona humanitarne pomoći Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Avion sa humanitarnom pomoći koju, između ostalog, čine hrana, šatori, vuneni pokrivači, vreće za spavanje, čizme, rukavice, sleteo je na podgorički aerodrom iz Abu Dabija.

Ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Aleksandar Saša Eraković rekao je da je pomoć iz daleke zemlje samo još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedan znak da Crna Gora ima pouzdanog prijatelja na drugom kraju sveta.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici Hafsa al Ulama ocenio je da je ova humanitarna pomoć simbol solidarnosti sa Crnom Gorom.

"Znamo da su teška vremena kada se pokazuje prijateljstvo između dve zemlje. Zadovoljni smo što možemo pomoći Crnoj Gori kako bi poboljšali situaciju svih građana", poručila je Al Ulama.

Ona je istakla da pomoć obuhvata ono što je građanima Crne Gore potrebno i ubrzo će biti raspodeljena na ona mesta gde je to potrebno.

"Pomoć obuhvata ono što je građanima sada potrebno, a to su prekrivači, zimske čizme, nešto od hrane i lekova. Mislim da će tu biti i motorne sanke za nepristupačne terene", rekla je Al Ulama.

U Crnu Goru je doputovao i šestočlani tim Crvenog polumeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata koji će asistirati u distribuciji humanitarne pomoći.

Povezane vesti: UN upozoravaju podunavske zemlje na moguće poplave Krenuli vozovi iz Podgorice ka Beogradu Osiguravajuće kuće nadoknadiće štetu vlasnicima osiguranih čamaca Brod-restoran u Novom Sadu počeo da tone Majka i sin smrzli se u svojoj kući u selu Grgurevci

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnoj Gori stigla pomoć iz Emirata

Izvor: B92, 22.Feb.2012

Podgorica -- Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata i organizacija Crvenog polumeseca te države uputili su 60 tona humanitarne pomoći Crnoj Gori, saopšteno iz crnogorske Vlade...Avion sa humanitarnom pomoći koju, između ostalog, čine hrana, šatori, vuneni pokrivači, vreće za spavanje, čizme, rukavice,...

Nastavak na B92...

Vlast i opozicija u Crnoj Gori mogli bi se dogovoriti oko izmjena Ustava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2012

Opozicija i Vlada Crne Gore u pregovorima u vezi sa izmjenama Ustava u dijelu pravosuđa mogu naći rješenja koja će obezbijediti nezavisnost i efikasnost ovog sistema, smatra predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić. Milić je danas, nakon razgovora sa crnogorskim premijerom Igorom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.