Čoveka ubila struja dok je brao orahe

Izvor: Blic, 19.Sep.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čoveka ubila struja dok je brao orahe

Zoran Petrović (49) iz Niša poginuo je u naselju Milke Protić kada ga je udarila struja napona 25.000 volti dok je sa prijateljem brao orahe pored pruge.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je Petrović pokušavao da aluminijumskom šipkom dugom šest metara dohvati orahe, ali ga je udario strujni luk sa visokonaponskih vodova iznad pruge.

- Krenuli smo oko 11.30 časova da beremo orahe. Zoki je poneo dugačku aluminijumsku šipku da bismo dohvatili orahe sa viših >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grana. Sišli smo pored pruge ali drvo nije bilo pristupačno, pa smo gledali kako je najbolje da priđemo. Ja sam krenuo da se probijam kroz šiblje, a Zoki je ostao pored pruge, smatrajući da će šipkom lakše prići do oraha. Uspeo sam nekako da priđem do drveta i pozvao ga da dođe. Nije prošlo ni deset sekundi kako smo se razdvojili. Čuo sam samo kako je vrisnuo “Jao!” i odmah se srušio - priča Petrovićev komšija Vitomir.

On je pokušao da mu pruži prvu pomoć.





- Dotrčao sam do njega, ali je već počeo da se gubi. Pokušao sam da ga reanimiram masažom, a kada sam video da mu nije bolje, otrčao sam po pomoć. Hitna pomoć je brzo stigla sa aparatima za reanimaciju, ali je linija na monitoru bila ravna kada su ih uključili. Mogli su samo da konstatuju smrt - priča Vitomir.

Komšije kažu da je Petrović bio bez posla i da je povremeno radio kao taksista.

- Bio je optimista. Iako je teško živeo, borio se na svim planovima. Osim trogodišnjeg sinčića, imao je još dvoje dece iz prvog braka. Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu - kažu komšije.

Prema prvim informacijama, nesrećni čovek nije šipkom dodirnuo vodove, ali je verovatno prišao previše blizu strujnih vodova pa se stvorio strujni luk, koji je bio fatalan.

- Da je šipkom pipnuo visokonaponski vod, to bi prasnulo, desila bi se eksplozija. Verovatno je struja samo malo zahvatila metalni štap - pretpostavlja Vitomir.

U domu Petrovića još ne mogu da poveruju da Zorana više nema.

Njegova supruga bila je na poslu u vreme tragedije.

Trogodišnji sin veselo trčkara na livadi ispred zgrade u naselju Milke Protić. Traži da mu očiste mlade orahe. Još ne zna da se tata neće vratiti.

Zoran Petrović će biti sahranjen 18. septembra na Novom groblju u Nišu u 12 sati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.