Ćosiću uručena nagrada

Izvor: B92, 05.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćosiću uručena nagrada

Njujork -- Novinaru B92 Jugoslavu Ćosiću prošle noći je na svečanoj večeri u Kancelariji UN u Njujorku uručena nagrada "Rikardo Ortega".

Glavnu nagradu "Rikardo Ortega" za TV novinarstvo podelili su Jugoslav Ćosić, koji je nagradu dobio za bavljenje temama kao što su ratni zločini i trafiking, i Mari Lora, kenijska novinarka koja radi za televizijski servis Frans presa.

Nagradu dodeljuje Asocijacija dopisnika pri Ujedinjenim nacijama za izveštavanje o aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN ili o temama koje su od velikog značaja za Ujedinjene nacije.

"Ceremonija dodele nagrade bila je zaista impresivna, gotovo 600 gostiju bilo je na gala večeri, uglavnom diplomata i novinara koji prate rad Ujedinjenih nacija u Njujorku”, rekao je Ćosić.

"Imao sam priliku da upoznam neke od ambasadora i kolega novinara, od Si-En-En-a, do španske TV Antena, za koju je radio Rikardo Ortega i čiji me je novinar, inače, zamolio da dam kratku izjavu njihovu televiziju”, ispričao je Ćosić.

On je naveo da "gotovo svi znaju za B92, tako da nisam morao da objašnjavam odakle dolazim”.

"Svakako, najuzbudljivije je bilo to što sam imao priliku da upoznam generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna i da na kratko razgovaram sa njim”, zaključio je Ćosić.

Nagrade za teme o integracijama

Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije, u saradnji sa kancelarijom Evropske komisije u Beogradu, ambasadom Francuske i Erste bankom, nagradila je petoro novinara za najbolje priloge koji su doprineli procesu približavanja naše zemlje Evropi.

Nagrade su dobili Nenad Vulović, novinar agencije FoNet, Jelena Jevremović za tekst objavljen u "Glasu javnosti", Aristea Stakić, novinarka RTV Panonije, i Boban Trajković i Goran Janićijević iz produkcijske grupe "Mreža".

Prema obrazloženju žirija, utisak o ovogodišnjim nagrađenim prilozima je da su evropske integracije Srbije uglavnom tema specijalizovanih priloga i da ovo pitanje tek treba da postane tema za izveštavanja u redovnim informativnim i drugim emisijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.